به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس ، دکتر مصیب امیری اظهار داشت: عملیات کاوش راه شاهی هخامنشی واقع در شوش-تخت جمشید به سرپرستی احسان یغمائی و با نظارت محمدجواد جعفری از تاریخ ۱۴ اسفندماه سال جاری تا ۱۴ فروردین ماه سال ۹۶ آغاز و در همین راستا یک گروه مستند ساز از ۱۴ اسفندماه سال جاری کار گروه مذکور را مسند نگاری خواهند کرد.
وی در خصوص اعتبار اختصاص یافته به این پروژه اضافه کرد :اعتبار این پروژه از ابتدا تا پایان عملیات کاوش، از سوی طرح های پژوهشی پژوهشگاه تامین می شود و پس از پایان عملیات ، کلیه اشیا موزه ای و مطالعاتی به دست آماده به امین اموال اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری فارس تحویل خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین نتایج پژوهش های میدانی به صورت مقاله تحلیلی برای چاپ در مجله علمی-پژوهشی پژوهشکده باستان شناسی ارائه می شود.
راه شاهی هخامنشی ، دو هزار و ۶۹۹ کیلومتر (۱۶۷۷ مایل) درازا دارد و حدوداً هر ۲۴ کیلومتر دارای یک توقفگاه است که ۱۱۱ ایستگاه میشود.
راه شاهی نخستین شاهراه شناخته شده ایران و نخستین شاهراه بینالمللی جهان است.
در خوزستان این راه از شوش، شوشتر و رامهرمز عبور میکند . در پانصد سال پیش از میلاد مسیح ، داریوش اول در ایران آغاز به ساخت یک سلسله جادههای پهن و عریض کرد که یکی از آنها راه سلطنتی نام داشت و در زمان خود جزء بهترین شاهراهها محسوب میشد. راهی که بعدها توسط امپراتوری رم نیز همچنان مورد استفاده قرار گرفت. کیفیت این راه چنان بالا بود که پیکهای نامه رسان میتوانستند مسافتی معادل دو هزار و ۶۹۹ کیلومتر را تنها در مدت هفت روز بپیمایند.
نظر شما